Mooi In Balans

Wie ben ik?

Over An Verschueren

Ademhalingsconsulente

Mijn verhaal

Ik ben goed genoeg …

Kind

Ik was een vrolijk meisje met kort, bruin haar. Een echte spraakwaterval. Maar mijn klasgenoten begrepen me niet en vonden me maar vreemd.

Tijdens de speeltijd keek ik vanop een bankje toe hoe de klas plezier maakte. Ik mocht niet meer meespelen. De andere meisjes zetten me voetje, duwden me …

Dat doet iets met een kind.

Tiener

Als tiener werd ik nauwelijks bij mijn naam genoemd. In de plaats daarvan kreeg ik scheldwoorden naar mijn hoofd geslingerd. Alles behalve mijn naam.

Scheldwoorden doorboren zelfs een olifantenhuid.

Overleven

Toch bezweek ik niet. Nóg niet … Ik bedacht mijn eigen overlevingsmechanisme.

Ik werd perfectionist en legde de lat voor mezelf altijd hoger. Niets was goed genoeg.

Ik ben niet goed genoeg.

Breken

Twintig jaar na mijn schoolcarrière liep het fout. In een knip was het licht uit. Mijn overlevingsmechanisme had gefaald. Daar zat ik dan. Niet in staat om mijn schoenen uit te doen. Uitgeput. Leeg. Burned out. Ik ben opgebrand.

Actie

Neen, ik liet de moed niet zakken. Het moest anders. Het kon anders. Ik wilde het anders. Na een periode van volslagen verlamming, las ik een interessant artikel over Reiki. Ik schreef me direct in voor een opleiding. Als een spons absorbeerde ik alle informatie. In de tijd daarna volgde ik massagecursussen en coachtrainingen. Ik heb het roer in handen.

Muur

Langzaam maar zeker kwam ik erbovenop. Steen voor steen sloopte ik de muur die ik zelf had gebouwd. Aan de andere kant stond mijn ware ik. Dat kleine, gekwetste meisje. Ik sloot haar in mijn hart. Mijn lichaam ontspande, ik leerde mezelf helen en stond weer positief in het leven. Ik zie mezelf graag.

Mildheid

Ben ik dan nooit meer verdrietig of boos? Natuurlijk! Maar ik aanvaard die gevoelens en ben mild voor mezelf.

Mezelf graag zien betekende ook zorg dragen voor mijn lichaam. Ik viel 34 kilogram af, stopte met roken en begon te sporten.

Ik zit goed in mijn vel.

Groei

De honger naar kennis bleef. Om bij te leren, volgde ik de ene opleiding na de andere. Progressieve relaxatie, massagetherapie, NLP-coaching …

Onderweg ontdekte ik mijn passie voor onze ademhaling.

Ademen is leven.

Ademhalingsconsulente

Ik volgde mijn hart en werd adembuddy. Anderen opnieuw bewust leren ademen is mijn missie. Onze ademhaling is de schakel tussen lichaam en geest.

Een ademcoach lost geen depressie of traumatische gebeurtenis op. Als adembuddy help ik jou om je eigen ademritme terug te vinden. Zodat je beter gewapend bent tegen angst, stress en paniekaanvallen.

Ik ben Anneke – jouw ademhalingsconsulente bij Mooi in Balans

Ik ben goed genoeg