Ongeplande afspraken

Maandag kreeg ik te horen dat ik woensdag om 9:00 in Sint-Niklaas moest zijn. Man man man wat baalde ik hier van, weer ongeplande afspraken in mijn agenda.

Volgens de App op mijn telefoon was het een half uur rijden, dan nog eens rekening houden met het zoeken naar een parkeer plaats, ik toch direct 45 min op de baan zijn. Negen uur is ook nog eens het spitsuur.

Mijn volgende spontane ergernis was dat deze afspraak in mijn beweeg moment viel en mijn kinesisten afspraak had ik ook te verplaatsen, want hier kon ik echt niet onderuit.

Stress door die ongeplande afspraken

Om dan weer de vraag te stellen, waar o waar ga ik parkeren. Mijn jongere versie zou, in klaag modus gegaan zijn.

Nu laat ik het niet meer toe dat zo iets mijn gedachten overneemt en mij in een slecht humeur krijgt.

Ik ben mezelf enkele simpele paar vragen gaan stellen.

  1. Wat wil ik? Ik wil eigenlijk bewegen en mijn hoofd leeg maken.
  2. Hoe weet ik dat ik dat kan bereiken? Door te wandelen, te fietsten, te zwemmen want dat doe ik graag.
  3. Wat houd me tegen? Die afspraak in Sint-Niklaas, want die heeft voorrang op alles.
  4. Hoe kan je dan dit probleem oplossen? Door met de fiets naar Sint-Niklaas te rijden?

Voilà, de oplossing had zich aangereikt, even de App op de gsm nagekeken en ik zou 55 min fietsen.

Oh en wat heb ik genoten

Wat heb ik genoten van deze beslissing, ik ben over de oude spoorweg tot in Stekene gereden, van daaruit heb ik het stilte pad aan de Stekense vaart genomen, om dan zo via de nauwstraat Sint-Niklaas binnen te rijden.

Uiteindelijk heb ik er een uur over gedaan, maar dat maakte voor mij niets uit. Ik ben volledig ontspannen toegekomen, mijn afspraak had niet positiever kunnen zijn en met de weg naar huis had ik wind in de rug, dat was dan ook een mooi cadeau.

Vroeger kon ik dit niet

Vroeger liet ik bij onverwachte gebeurtenissen mijn energie omlaaghalen. Dat zorgde de dat ik mij slecht voelde en ik het idee had dat iedereen en alles mij tegenwerkte.

Simpel gelukkig zijn was voor mij niet weggelegd. Ik worstelde echt met beperkende gedachten. Ze gunnen het mij niet. Waarom saboteert iedereen mij? Wie of wat “Ze & iedereen” waren, weet ik tot op vandaag nog niet.

Deze spiraal van ongelukkig zijn bleef duren tot ik besefte dat ik mijn geluk bij andere legde. Ik stelde andere verantwoordelijk voor mijn geluk. Daar zijn we dan ook intensief aan gaan werken.

Zelf ons leven in handen nemen is belangrijk

Wat belangrijk is dat we zelf het beste maken van elke dag. Dat we leren om onze beperkende overtuigingen los te laten.

De baas worden over je eigen gedachten valt vaak niet mee. Ons denken heeft een enorme kleefkracht, ze kleeft aan ons en verleiden ons iedere keer weer om onze aandacht met onze beperkende overtuigingen te verbinden in plaats van met ons Zelf.

Wil jij ook kunnen wat ik doe?

???????????? ???????????? ???????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????????????????, ???????????? ???????? ???????????????? ???????????????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????? ????????????.

  • Ben jij klaar om te zijn wie je werkelijk bent?
  • Wil jij terug vrij ademen?
  • Zonder Stress?
  • De juiste keuzes maken?
  • Je energie hoog houden?
  • Maar heb je geen idee hoe je hier aan kan beginnen?

Schrijf je dan nu in voor de A.D.E.M.E.N. workshop. Er is plek voor maximaal 6 personen. Schrijf je snel in want vol is vol.

Warme knuffel,

Voor jouw mooie balans, jouw Mooi in balans Coach

Anneke.