Mijn dromen

Dromen betekent voor mij een afspraak maken bij mezelf. Even op de koffie met mezelf, nadenken, voelen, reflecteren.

Zijn mijn dromen nog dezelfde als vroeger?

Onderweg zijn mijn dromen bijgestuurd, als kind wou ik trouwen in het kleed van Lady Diana. Je begrijpt dat ik op mijn huwelijksdag ook het kleed van mijn dromen droeg, maar niet een kopie van dat van Lady Di.

Dit is een klein voorbeeld van hoe ik nu dromen zie en voel.

Mijn dromen ontbraken

Iets meer dan een decennia geleden had ik het voor de buiten wereld helemaal voor elkaar.

We hadden een nieuwbouw staan, mijn zoon ging naar een goede school, we hadden alle twee werk en gingen trouwen (mijn ex-man en ik) het leek echt alsof we een leven van overvloed hadden, maar niets was minder waar, er waren steeds ruzies, ik werkte twee jobs om rond te komen.

We leefden in een mooi huis, maar ik voelde me er niet thuis. Er ontbrak iets en dat waren “dromen”.

Je had er net eentje gerealiseerd zal je nu zeggen.

Ja dat klopt! Maar er waren geen dromen samen, iets om naar uit te kijken, naar te werken, of gewoon om samen bij de koffie over te mijmeren.

Ik sloot me op in een cocon

Dit maakt ook dat we uit elkaar groeide, dat ik me opsloot in een cocon, en dat hij op zoek ging achter andere vrouwen, we leefde naast elkaar en niet meer met elkaar.

Toen later de bubbel waarin we leefde ontplofte, ben ik in een immense Burn-out gesukkeld.

Gelukkig werd ik gesteund door Peter (die ondertussen mijn leven was binnen gewandeld) door vrienden en ook coaches, die ik steeds hetzelfde vroeg : ‘WAAROM?’ ????

Zal ik je vertellen dat ik nu weet wat een K ……. vraag dit is.

Uiteindelijk kwam ik bij iemand terecht en die zei tegen me: “Breng je droom naar het centrum van je leven en je agenda. Maak de stap kleiner en begin.”

Wat ik daar mee aan moest, ik wist het echt niet.

 

Nu jaren later, weet ik het wel.

Ik ben nu zelf Coach, ik heb de werking van het menselijk lichaam leren kennen, ik heb me verdiept in de samenhang van het het denken en welke gevolgen dit heeft op ons lichaam, ik blijf me instuderen in de kracht van onze ademhaling en ook onze karakter structuren, ik ben gepassioneerd door lichaamswerk en momenteel bouw ik een zaak op, zodat ik andere kan verder helpen op hun pad.

Al dit is begonnen met een droom, veel twijfel, al de ‘Do en de Don’ts’, veel huilen, weer twijfelen, weer huilen en dan toch stuk voor stuk die beperkende overtuigingen loslaten, die kleine stapjes zetten en zo samen met mijn droom groeien.

Hoe kan je terug kijken naar je dromen?

Als jij ervoor kiest om te kijken naar jouw droom, kan het bijna niet anders dan dat je er ook even tijd in hebt te investeren.

Begin met het onderzoeken, van je droom.

Waar zit jouw passie, wat maakt dat jij “AAN” gaat.

Welke stap kun jij zetten om te beginnen met het waarmaken van je droom.

Wanneer je dit onderzoek hebt gedaan en je voor jezelf hebt uitgewerkt waar jij van droomt kan je zonder dramatische beslissingen en keuzes, langzaam je eigen droom binnen wandelen.

Niet elke droom hoeft groots te zijn.

Ook kleine dromen zijn fijn, een warm bad, een heerlijke tas thee, een knuffel, dat zijn de kleine wens dromen waar je voor jezelf bijna instant vervulling aan kan geven.

Ik focus me elke dag op mijn stip aan de horizon, geregeld kom ik even thuis bij mezelf en ga ik voelen.

Is dit nog de droom waar ik op “AAN” ga?

Ik stuur mijn dromen bij of realiseer me plots dat ik een droom heb waargemaakt.

Dan ben ik dankbaar, en probeer ik de energie die mij dat geeft vast te houden voor op regenachtige dagen. (En dan heb ik het niet alleen over het weer)

Warme knuffel,

Voor jouw mooie balans,
jouw Mooi in balans Coach

Anneke.