Cupping Eeuwen Oude Methode

Cupping, eeuwen oude methode

Cupping is een eeuwen oude behandel methode die haar oorsprong vindt in de Chinese geneeskunde. Deze alternatieve geneeswijze met “bollen”, zorgen ervoor dat de huid vacuüm gezogen wordt.

Ik werk graag met cuppings die zijn gemaakt van silicoon, waarbij je, door in de cupping te knijpen, een vacuüm creëert op de huid.

Gebruik van cupping

Cupping therapie wordt toegepast voor verschillende doeleinden. Bij mij worden de cups gebruikt als massagetool voor het losmaken van de fasciale structuren en bij pijnpunten.

Vanuit de oudheid werd reeds de zuigtechniek toegepast om gifstoffen en spierkrampen vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte te trekken.

Wanneer jouw pijnpunten zich op een specifiek punt bevinden wordt de cupping op een vaste plek toegepast.

Wanneer de bloedtoevoer echter verbeterd dient te worden naar een bepaalde plek, bijvoorbeeld gewrichten, worden de cups heen en weer bewogen boven de energiebanen die onder de huid liggen.

Cuppingtechniek

Effect van cupping

De dieptewerking van de cups heeft een effectieve werking op jou pijnpunten en je vast zittende gewrichten. Bij cupping therapie worden bloed, lichaamsvloeistoffen en energie in beweging gezet.

Door het ontstane vacuüm wordt de huid deels in de cup gezogen, hierdoor wordt er bloed naar de behandelde plek gezogen. Het gevolg is een betere doorbloeding van het fasciale netwerk en het lichaam ontdoet zich sneller van afvalstoffen (via de poriën).

Een cupping behandeling voelt aan als een stevige massage, hierbij worden tevens de dieper gelegen huidlagen bereikt, het geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans.

Cuppingmassage

Een cupping massage regelmatig laten doen

Regelmatig cuppen zorgt voor een soepel en gezond fasciaal netwerk. Tijdens de behandeling kunnen er lokaal rode plekken ontstaan; dit is gebruikelijk en deze plekken verdwijnen Na enkele dagen.

Tevens kan de eerste behandeling pijnlijk aanvoelen doordat het weefsel gespannen is.

Cupping heeft een ontspannende, kalmerende en helende werking van het fasciale netwerk. Het is heel doeltreffedn bij het opheffen van blokkades in het lichaam. Het ondersteund bij de afvoer van afvalstoffen en vocht (lymfedrainage).

Het stimuleert de productie van collageen en elastine, op de plaatsen waar ik de cuppings inzet krijg je een verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid
En het geeft een verbetering van littekenweefsel, verklevingen en rimpels.

Warme knuffel,

Voor jouw mooie balans, jouw Mooi in balans Coach

Anneke.