fbpx

Met NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) vertrekken we vanuit het gegeven dat we als mens geprogrammeerd zijn door onze omgeving. We doen dingen op ‘automatische piloot’ omdat ze zo in ons onderbewustzijn zijn geprogrammeerd, reeds vanop jonge leeftijd.

We kennen ze allemaal wel, was je handen, spreek met 2 woorden, zit stil, ….. Veel van deze programmaties zijn nuttig en effectief, maar andere blijken ons telkens opnieuw te hinderen in wat we echt willen bereiken.

Die ken je ongetwijfeld ook wel, meisjes kunnen dat niet, flinke jongens huilen niet, je bent te dik, stop met die domme gedichten te schrijven, en zo veel meer, grote en kleine woorden die in je onderbewust zijn zijn blijven hangen waardoor je ze tot je eigen waarheid hebt gemaakt.

NLP leert jou bewust te worden van die oude en belemmerende patronen in jou gedrag, je denken en je emoties, die patronen gaan we ook aanpakken en doorbreken.

Je leert helder en effectief te communiceren met jezelf, waardoor je meer impact hebt. Je leert steeds minder afhankelijk te worden van de programmaties van je omgeving en steeds meer vanuit jezelf te leven.

Door te leren wie je bent onder je programmaties, creëer je steeds meer opties en keuzevrijheid om het leven te leiden dat echt bij je past, om te worden wie jij bent.

Neuro: De informatie die we via onze zintuigen in ons opnemen wordt verwerkt in onze hersenen. Daar worden neurologische verbindingen gecreëerd, die patronen vormen.

Linguïstisch: Via onze verbale en non-verbale taal geven we uitdrukking aan dieperliggende patronen in onze gedachten en emoties.

Programmeren: Die patronen in onze hersenen noemen we programmaties. We krijgen ze grotendeels aangeleerd door onze omgeving. Zij werken als een automatische piloot, ten goede of ten kwade. NLP maakt ons bewust van onze ineffectieve programmaties en geeft interventiemogelijkheden om deze zelf om te buigen in effectieve programmaties.

Mij heeft deze kennis veel goeds gebracht ik heb reeds veel patronen gevonden en doorbroken dankzij NLP en graag help ik jou ook om deze samen te ontdekken, om zo ook jouw innerlijke kracht terug te vinden.

Warme knuffel,

Voor jouw mooie balans

Jouw Mooi in balans Coach

Anneke.